Despre autor

 

Numele meu este farmacist Popovici Patriciu Constantin si sunt crestin ortodox.

Sunt absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, sectia Farmacie si al Masterului de Elita in Chimie Biologica al Scolii National Superioare din Bucuresti. 

Poza de sus a fost facuta de fratele meu in ziua in care am implinit 31 de ani. Se poate observa paloarea fetei (anemia) deoarece in acel moment urmam dieta vegana. 

Site-ul herbalist.ro a fost creat deoarece, de-a lungul timpului, atat prietenii cat si pacientii mi-au pus nenumarate intrebari la care nu am stiut sa raspund. Asa ca m-am informat, in special din literatura medicala din Statele Unite ale Americii si am pus bazele acestui site. 

Ce suplimente nutritive folosesc zilnic si de ce:

Scopul meu este sa am o sanatate cat mai apropiata de cea ideala. De aceea imi mentin indicele de masa corporala sub 25, indicele de grasime corporala sub 15%, am eliminat complet din alimentatie zaharul si alimentele procesate si mi-am introdus in alimetatie antioxidantii de care am nevoie, in special din ceaiul verde si vitaminele ce lipsesc, precum grasimile Omega 3 din carnea de peste oceanic. 

Deficitul de vitamina D3 din alimentatie il suplimentez cu:

1000-2000 UI de Vitamina D3 sau Calciu + D3 comprimate.

  

1 capsula Resveratrol forte + Coenzima Q10 de la Rotta Natura deoarece contine o cantitate foarte mare de Coenzima Q10 (100 mg) si resveratrol (100 mg) care au efect energizant, antioxidant, imbunatatesc functionarea inimii si circulatia sangelui. Datorita varstei, necesarul zilnic de coenzima Q10 este de 20 mg, aportul alimentar este insuficient pentru a obtine aceasta cantitate, iar resveratrolul previne bolile de inima si cancerul (rezveratrolul din alimentatie se gaseste numai in strugurii rosii sau vinul rosu). Aceasta suplimentare cu antioxidanti va preveni si incetini imbatranirea, va imbunatati functionarea inimii si a creierului si va preveni boala canceroasa. 

1-2 capsule Lecitina 1200 mg ce este o sursa de inozitol si fosfatidilcolina, deoarece ambele imbunatatesc functiile ficatului, creierului si scad colesterolul rau (LDL). Lecitina este sursa de grasimi "fosfolipide esentiale" ce sunt folosite de ficat ca sa se regenereze si care alcatuiesc teaca mielinica a neuronilor, imbunatatind transmisiile neuronale si memoria. 

 

Despre veganism:

Am tinut regimul vegan timp de 6 luni, timp in care am slabit 4 kilograme. Dupa aceste 6 luni, deoarece ma simteam slabit si obosit, am facut analizele de sange ce au indicat o anemie (megaloblastica). Dupa ce am reintrodus carnea in alimentatie, in special cea de peste, mi-am recapatat vigoarea.

Analizele de sange arata urmatoarele:

Inainte sa fiu vegan (alimentatie obisnuita): 

Colesterol seric total -Ser/Plasma = 169 mg/ml  

Trigliceride serice -Ser/Plasma = 79 mg/dl   

Dupa 6 luni de veganism: 

Colesterol seric total -Ser/Plasma = 137.37 mg/dl 

Trigliceride serice -Ser/Plasma = 45.73 mg/dl 

 

Misiune:

-informarea publicului cu privire la stilul de viata sanatos pentru a preveni cele mai comune boli

-informarea publicului cu privire la utilizarea corecta a plantelor medicinale si a suplimentelor nutritive

-informarea publicului cu privire la efectele nocive ale fumatului si alcoolului, pentru a preveni si micsora consumul acestor droguri legale

"Ieri am fost istet si am vrut sa schimb lumea; azi sunt intelept, asa ca ma schimb pe mine." - Rumi