Orice mămică s-a confruntat cel puțin o dată în viață cu acel moment delicat când bebe nu vrea în cărucior și trebuie găsită rapid o soluție. Fie nu se oprește din plâns, fie încearcă să se ridice și să îndepărteze centurile de siguranță, riscând să se accidenteze. În loc să te panichezi ori să te enervezi, încearcă să îți menții calmul fiindcă există câteva trucuri la care poți apela pentru a te bucura de plimbări liniștite.
Iată în continuare 5 sfaturi utile pentru momentele când bebe nu vrea în cărucior.
1. Primul lucru pe care să îl faci când bebe nu vrea în cărucior
Aflarea motivului pentru care bebe nu vrea în cărucior este primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îl vezi că se foiește și plânge. Poate îl strâng centurile, îi bate soarele în ochi ori are scutecul murdar. Verifică tipul de disconfort pe care îl poate avea. Bineînțeles, de multe ori motivul este că adoră să se bucure de confortul și căldura brațelor tale.
2. Căruciorul trebuie să fie un mediu confortabil și distractiv
Asigură-te că micuțul tău are parte de cel mai confortabil cărucior. Modelul ales trebuie să fie confecționat din materiale moi la atingere, blânde cu pielea delicată a bebelușului. Copertina trebuie să fie generoasă pentru a-l feri de soare și de vânt, iar roțile să atenueze din șocurile drumului. Vezi aici toate caracteristicile pe care le bifează cele mai confortabile cărucioare pentru bebe.
Căruciorul nu este doar un obiect folosit la plimbare, ci se poate transforma și într-un spațiu de joacă distractiv. Prinde câteva jucării la îndemâna celui mic și va fi mult mai liniștit în timpul plimbărilor prin parc ori atunci când ești la cumpărături. Ca să te asiguri că nu se plictisește de ele, i le poți da doar în momentele cheie.
3. Transformă fiecare plimbare într-o aventură
Demonstrează-i micuțului tău cât de interesante pot fi plimbările cu căruciorul și se va așeza cu drag în el. Atunci când îl așezi în el îi poți cânta melodia preferată. Iar atunci când bebe nu vrea în cărucior deloc, distrage-i atenția spre ceva din jurul vostru. Poate o pasăre zboară dintr-un pom în altul, o pisicuță trece strada, un câine se joacă pe iarbă ori un copil mai mare se plimbă cu bicicleta. Mediul înconjurător este plin de comori pentru el, așa că îi poți prezenta o parte din magia care se întâmplă în acel moment. Tonul vocii tale trebuie să fie calm, cald și pus pe șotii pentru a-l distra pe prichindel.
4. Gustările – cheia pentru momentele când bebe nu vrea în cărucior
Te simți depășită de situație atunci când bebe nu vrea în cărucior? O bună soluție este să ai întotdeauna la tine măcar o gustare. Fie că este formată din felii de fructe ori legume, fie din mini clătite, biscuiți, sticksuri ori pufuleți, cu siguranță te vei bucura de o plimbare mai liniștită. Îi poți oferi micuțului tău gustarea preferată atunci când vrei să mergi la cumpărături ori când te grăbești să ajungi la doctor ori în altă parte.
5. Alege momentul potrivit pentru a-l pune în cărucior
Bebe nu vrea în cărucior atunci când simte nevoia să îl ții în brațe ori să îți simtă căldura sânului. Iar un copil de un an sau mai mare a prins gustul independenței și vrea să se bucure mai mult de spațiul din jur. Așadar, nu este un moment potrivit să îl pui în cărucior atunci când are energie și vrea să alerge și să se joace. Îl poți convinge mai ușor să stea în cărucior atunci când se apropie momentul să facă somnul de la prânz ori când este timpul să ia o gustare ori o masă principală. Dacă este obișnuit să mănânce afară, atunci va accepta să se așeze în cărucior fiindcă îl asociază cu momentul mesei.
Chiar dacă apelezi la toate trucurile, trebuie să accepți că vor mai fi momente când bebe nu va vrea în cărucior. Mai poți alterna plimbările cu căruciorul cu marsupiul ori cu tricicleta. Important este să îți menții calmul, să numeri până la zece, să te gândești că este doar o perioadă și că vei avea parte și de clipe mai liniștite.
Foto: Envato.com