HameiulHameiul

Denumiri: Stiintifica: Humulus lupulus; Ro: Hamei; En: Hops; Ger: Hopfen.

Compozitie chimica:

                -Bioflavonoide

                -Rezine (substante amare si fitoestrogeni)

Utilizari:

                -Sedativ

-Tonic digestiv

-Tulburari menstruale

Hameiul este un stimulent al apetitului, precum si Pelinul. Rezinele continute in conurile feminine ale Hameiului, au efect sedativ si estrogenic ajutand la echilibrarea psihica a persoanelor de sex feminin la menopauza si antispastica, inlaturand durerile interne. Trebuie recunoscut si efectul antibacterian dovedit al extractului de Hamei. Pentru efectul sedativ al hameiului, acesta poate fi folosit impreuna cu celelalte plante medicinale precum Passiflora, Teiul sau Valeriana pentru a produce un somn linistit. Hameiul poate fi folosit de catre persoanele de sex feminin ce sufera de tulburari menstruale sau ciclu neregulat (amenoree, dismenoree). Hameiul are de asemenea un efect afrodiziac asupra femeilor.

Mod de utilizare: A se folosi la nevoie, inainte de masa pentru producerea poftei de mancare infuzia sau tinctura. De asemenea, pentru efectul sedativ se va folosi in cantitati mici, la fel ca si cele digestive; pentru a induce somnul, se va folosi ori singur in cantitati mai mari ori in acelasi timp cu extractele din Valeriana si Passiflora.

Contraindicatii: Copii mici, femei gravide, lauze.

Comentarii: Hameiul este folosit ca un conservant si un aromatizant al berii. De asemenea, ii imprima berii un efect usor sedativ, relaxant al nervilor, cat si unul antioxidant si diuretic, datorita bioflavonoidelor. Substantele cu efect estrogenic din bere sunt in cantitati prea mici pentru a afecta virilitatea masculina.