EchinaceaEchinacea

Denumiri: Stiintifica: Echinacea purpurea, pallida, angustifolia; Ro: Echinacea; En: Echinacea; Ger: Sonnenhut.

Utilizari: Echinacea creste imunitatea organismului prin sporirea numarului de leucocite (globule albe), principalii luptatori impotriva infectiilor. Datorita efectului imunostimulator, Echinacea se utilizeaza pentru a preveni raceala si gripa sau pentru a grabi perioada de insanatosire. De asemenea se utilizeaza in infectii de diverse cauze si localizari, in afectiunile aparatului respirator si cailor urinare.

Mod de utilizare: Doza zilnica din planta uscata este de 3 grame de radacina de Echinacea pe zi. Deoarece Echinacea se gaseste in principal sub forma de tinctura sau comprimate cu extract uscat, trebuie urmate indicatiile de pe supliment.  Se utilizeaza preventiv in astenia de primavara si toamna.

Contraindicatii: Echinacea nu trebuie folosita in cazul bolilor grave, cronice, precum infectiile virale cu virusul HIV, hepatic B si C; boli precum tuberculoza, leucemii, colagenoze, scleroza multipla, diabet.

Nu trebuie folosita mai mult de 10 zile la rand si mai mult de 3 ori pe an. Daca se utilizeaza in cantitati mari si o perioada lunga de timp, peste 10 zile, efectul va deveni invers si va scadea imunitatea organismului.

Comentarii:

Denumirea provine din greaca si inseamna arici, deoarece centrul florilor este spinos si seamana cu un arici.